MUSEUM
DINOHAL
In onze dinohal vliegt een enorme Hatzegopteryx boven je hoofd en wandel je tussen verschillende dinosaurus-skeletten. Bijvoorbeeld een angstaanjagende T-Rex of een Brachiosaurus van wel 25 meter lang en 11 meter hoog!
VINDPLAATSEN NEDERLAND
Wist je dat er in Nederland ook diverse bijzondere geologische vondsten zijn gedaan? Deze kleine maar ook grote vondsten hebben wij tentoongesteld op de eerste verdieping van onze expositie.
MUSEUMWINKEL & HORECA
De museumwinkel heeft een bijzonder breed assortiment, van diverse fossielen en mineralen tot aan boeken en speelgoed.
Er is ook een horecagelegenheid, waar u terecht kunt voor sandwiches en belegde broodjes alsook appeltaart, ijsjes, overige kleine versnaperingen en diverse (fris)dranken.
BOS & TUIN
De oertijdtuin is ruim vier hectare groot en ligt rondom het museumgebouw. Hier sta je oog in oog met levensgrote dinosaurussen. Volg een spannend wandelpad door het oertijdbos en ontdek nog meer dieren uit de oertijd. Wist je trouwens dat er ook leuke speurtochten zijn die je kan doen terwijl je door de tuin en het bos wandelt? Deze zijn zowel op papier als digitaal beschikbaar.
SPEELTUIN
In de speeltuin kunnen de kinderen zich onder begeleiding van hun ouders uitleven. Tijdens de wandeling door de tuin en het bos kom je langs diverse speelgelegenheden.
ARBORETUM
In het arboretum vind je eeuwenoude bomen en struiken met bijzondere eigenschappen, zoals de benzinestruik, kiespijnboom en zakdoekjesboom. Er staan ook ‘levende fossielen’, dat zijn organismen die al tientallen, soms zelfs honderden miljoenen jaren geleden bestonden. Voor meer informatie klik hier.
SPEURTOCHTEN EN MEER
LABORATORIUM
In onze laboratoria wordt geologisch en paleontologisch onderzoek en prepareerwerk verricht, voor ons museum maar ook in opdracht van anderen. Kijk live mee en stel je vragen aan de onderzoekers. Meehelpen? Vrijwilligers zijn welkom en kunnen zich melden bij curator@oertijdmuseum.nl
DIPLODOCUSSEN
Het Oertijdmuseum heeft van het Sauriermuseum Aathal te Zwitserland meerdere skeletten van sauropoden over kunnen nemen om te prepareren en monteren. Het betreft de skeletten die bekend staan als ‘Aurora‘, ‘Brösmeli’, ‘Twin’, ‘Triplo’ en ‘XL’. De vondsten zijn gedaan in de jaren 1990-1996 in Wyoming, USA. Als eerste is ‘Brösmeli’ in 3 jaar tijd met 50 vrijwilligers aangepakt. Gedacht werd dat dit een Diplodocus was, maar een stagiaire kwam tot de conclusie dat het mogelijk om een geheel nieuw genus en soort zou gaan.
Meer video’s